Vad är en refurbished mobiltelefon?

En refurbished mobiltelefon, även kallat rekonditionerad mobiltelefon, är en använd telefon som rekonditionerats genom att byta ut delar (skärmar, batterier, m.m.) för att uppnå en kvalitet så nära sitt originalskick som möjligt. En rekonditionerad mobil är ett ekonomiskt mellanting som är billigare än en ny mobil, men dyrare än en begagnad, som samtidigt är mycket miljövänligare än att köpa en helt ny mobil.

100 GB
199 kr / månad
I 5 månader, därefter 399 kr/mån
 • Fria samtal inom EU

 • Fria SMS & MMS inom EU

 • 100 GB mobilsurf inom EU

 • Fri anslutningsavgift
Viaplay
Beställ
Obegränsat
285 kr / månad
I 5 månader, därefter 569 kr/mån
 • Fria samtal inom EU

 • Fria SMS & MMS inom EU

 • Obegränsad mobilsurf

 • Fri anslutningsavgift
Viaplay
Beställ
40 GB
149 kr / månad
I 5 månader, därefter 299 kr/mån
 • Fria samtal inom EU

 • Fria SMS & MMS inom EU

 • 40 GB mobilsurf inom EU

 • Fri anslutningsavgift
Viaplay
Beställ

Vilka är fördelarna med en rekonditionerad mobil?


Nya telefoner blir allt dyrare. Nuförtiden är det inte ovanligt att den senaste modellen mobiltelefon kan kosta upp emot tiotusentals kronor. Av denna anledning väljer istället många att investera i en rekonditionerad mobil. En rekonditionerad mobil säljs alltid till ett lägre pris än en sprillans ny samtidigt som de är av nästan lika hög kvalitet.

Miljövänlig

Med en refurbished mobiltelefon främjar du miljön och reducerar e-avfall då de återanvänder befintliga delar och där enbart icke-funktionella/bristfälliga delar har bytts ut.

Kvalitetssäkrad

En refurbished mobiltelefon genomgår alltid en tuff kvalitetskontroll innan de säljs vidare. En komplett refurbishment process involverar flera olika tester för att försäkra att telefonen fungerar minst lika bra som en sprillans ny telefon. 

Garantiperiod

Eftersom mobilen genomgått en återställning samt reparationer får du en garanti som ger dig pengarna tillbaka eller en ersättning för din refurbished telefon då mobilen inte fungerar som utlovat. 

Vad är skillnaden mellan en rekonditionerad mobil och en begagnad mobil?

Om du letar efter rekonditionerade mobiltelefoner kommer du stöta på två termer: refurbished och begagnade telefoner. Många tror att de betyder samma sak - vilken inte är fallet. Det finns ett par viktiga skillnader mellan dem. Den huvudsakliga skillnaden är att begagnade telefoner säljs som de är, ingenting har ändrats eller lagats för att återställa utseende eller funktion, medan en refurbished telefon har undergått en omfattande återställningsprocess. Refurbished telefoner måste också klara av en tuff kvalitetskontroll för att försäkra att de fungerar lika bra som en ny mobiltelefon innan de säljs vidare.

Är du intresserad av rekonditionerade iPhones och andra telefoner i Sverige?

Kontakta Fibio redan idag för mer information. Vi är ett företag som tänker på det stora perspektivet där vi placerar både dig som kund och vår miljö i första rummet. Vi strävar efter att vara en miljövänlig mobiloperatör på alla nivåer inklusive att sälja just miljövänliga mobiltelefoner som refurbished iPhones, Androids och andra mobiler i Sverige.

“Varför säljer Fibio nya telefoner om ni är så miljömedvetna?”

Hade vi enbart kunnat sälja refurbished Apple-mobiler och andra märken i Sverige så hade vi gjort det. Tyvärr finns det inte ett oändligt utbud av rekonditionerade mobiltelefoner, samt att många helt enkelt vill köpa en sprillans ny mobiltelefon då och då.

Läs mer