Vad finns det för miljövänliga mobiltelefoner?

100 GB
199 kr / månad
I 5 månader, därefter 399 kr/mån
 • Fria samtal inom EU

 • Fria SMS & MMS inom EU

 • 100 GB mobilsurf inom EU

 • Fri anslutningsavgift
Viaplay
Beställ
Obegränsat
285 kr / månad
I 5 månader, därefter 569 kr/mån
 • Fria samtal inom EU

 • Fria SMS & MMS inom EU

 • Obegränsad mobilsurf

 • Fri anslutningsavgift
Viaplay
Beställ
40 GB
149 kr / månad
I 5 månader, därefter 299 kr/mån
 • Fria samtal inom EU

 • Fria SMS & MMS inom EU

 • 40 GB mobilsurf inom EU

 • Fri anslutningsavgift
Viaplay
Beställ

Typer av miljövänliga mobiltelefoner


 • Begagnade mobiltelefoner: det första en person nog tänker vad som bästa passar in på definitionen av en “miljövänlig mobiltelefon” är nog begagnade telefoner. Du återanvänder i praktiken 100 % av mobiltelefonen samt att du kommer billigare undan. 

 • Refurbished mobiltelefoner: ditt andra alternativ, som många också anser är det bästa, är att investera i en så kallad refurbished eller rekonditionerad mobiltelefon. Många förväxlar det som en synonym till begagnade telefoner, vilket inte är fallet. En refurbished telefon är en begagnad telefon som återställs till så nära nyskick som möjligt genom att byta ut delar som skärm eller batterier. Medan de är dyrare än begagnade mobiler så är de billigare än en helt ny telefon men med en nästan lika hög kvalitet. En refurbished telefon återanvänder de flesta av sina originaldelar och byter enbart ut de som behövs för att den ska fungera. En refurbished mobiltelefon har en bra balans mellan pris, kvalitet och miljövänlighet.
 • Etiskt tillverkade mobiltelefoner: ditt tredje alternativ är att köpa en mobiltelefon som tillverkats på ett etiskt hållbart sätt. Ett exempel på ett företag som tillverkar miljövänliga telefoner är Fairphone. De använder miljövänlig hårdvara av både återvunnet och miljövänligt material som innehar en lång livslängd för att tillverka sina telefoner. Medan dessa telefoner i vissa fall kan vara aningen dyrare så är det ett ypperligt val om du vill ha en ny mobil som inte utsätter vår miljö för onödiga påfrestningar.

 • Reparationer: oavsett om du väljer att köpa en begagnad, refurbished eller miljötillverkad mobiltelefon, så är det aldrig lika miljövänligt som att faktiskt behålla den telefon du har. Genom löpande reparationer av din mobil kan du öka livslängden på den som innebär att du sparar både på miljön, samt att du i de flesta fallen kommer billigare undan i jämförelse med att köpa en ny.

Wilma - Det svenska mobilskalsbolaget

Wilma, även känt som Eco Fashion by Wilma, säljer miljövänliga mobilskal gjorda av återvunnet papper som använder sojabläck för färgsättning och är 100% fria från plast. Beställ ett Wilma-mobilskal från Fibio idag och dra ditt strå till stacken för miljön.

Reparation av mobiltelefoner hos Fibio

Bara för att en mobil gått sönder betyder inte att du måste köpa en ny. Genom att du istället reparerar mobilen främjar du både miljön och din plånbok. Det är alltid mer miljövänligt att reparera din gamla mobil än att köpa en ny. Av denna anledning samarbetar Fibio med ett flertal olika reparationsfirmor som hjälper dig hålla din mobil funktionell. Kontakta Fibio idag för mer information om våra miljövänliga lösningar.

Fibios miljövänliga telefoner och mobilabonnemang

Fibio är en mobiloperatör som tänker på det stora perspektivet. Vi tar hänsyn till miljön i alla våra beslut. Nedan är några exempel på vårt aktiva miljöarbete och miljötänk: 

 1. Att sälja nya mobiltelefoner innebär störst förtjänst för oss som mobiloperatör, ändå uppmanar vi dig att behålla din gamla telefon så länge du kan. Vi erbjuder vår expertkompetens och hjälper till genom att vägleda, ge råd och stå för reparationskostnader. Vi säljer ny elektronik till dig som behöver, men uppmanar alltid till ett miljövänligt tänk. Vi samarbetar med flertalet reparationsföretag runt om i landet så du snabbt och enkelt kan få hjälp om din mobil skulle råka strula.

 2. Vi skriver och promotar miljövänliga initiativ och produkter, till exempel finner du miljövänliga mobilskal från det svenska företaget Wilma i vårt utbud. De är ett nytt svenskt märke som erbjuder en kollektion av mobilskal tillverkad i ett kompositmaterial som är biologiskt nedbrytbart enligt EU-standard EN 13432. Kollektionen har temat “STOP OCEAN PLASTIC POLLUTION” där de donerar 9 kr per såld produkt till projekt som främjar hav och miljö.

 3. Vi samarbetar med olika bolag som köper gamla mobiltelefoner, reparerar dem och säljer vidare. Kanske vill du sälja eller byta in din gamla telefon? Kontakta Fibio så hjälper vi dig. Det som inte går att laga skickar vi vidare för återvinning.

 4. Samtliga medarbetare inom Fibio ställer sig alltid frågan: ”Behöver vi verkligen genomföra denna affärsresa?”, innan vi överväger ett möte i ett annat land eller på annan ort. Kan mötet genomföras via video eller telefonsamtal så gör vi det.

 5. Vår nätsamarbetspartner, Telenor, delar nät med flera andra operatörer. Det gör att elförbrukningen sänks samtidigt som resor för reparation och underhåll hålls så låga som möjligt. Telenor blev även utsedd till telekombranschens mest hållbara företag 2019 i Sustainable Brand Index B2B, Europas största varumärkesundersökning om hållbarhet.

 6. En god ekonomisk tillväxt utan att öka utsläppen av koldioxid är en av de stora utmaningarna framöver. Men det är inte omöjligt. Vi tar en tydlig ställning för miljön. Hållbarhet och affärsnytta går hand i hand därför använder vi bland annat 100% grön el i hela vår verksamhet från förnyelsebar energi.


I vårt miljöarbete arbetar vi aktivt för att uppfylla kraven av ett miljövänligt mobilabonnemang enligt Naturskyddsföreningens definition på ett miljövänligt abonnemang.

Läs mer