Bra Miljöval märkta mobilabonnemang

Fibio gör grön våg i telekomvärlden, och alla är inbjudna att surfa med! Vi är stolta över att erbjuda Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval på våra mobilabonnemang.

Detta gör vi

Reparation och återvinning

Fibio kunder kan värdera, reparera och sälja sin telefon. Vi säkerställer att varje inlämnad telefon får komma till nytta. Bra för miljön och plånboken!

Köpa second-hand mobiler

Fibio kunder ska alltid ha möjlighet att kunna göra miljövänliga val. Därför erbjuder vi ett brett utbud av second-hand mobiler. Bra för miljön och plånboken!

Planterar träd

Tecknar man ett Bra miljöval-märkt mobilabonnemang så planterar Fibio ett träd i Fibio-skogen, du som kund äger trädet och får ta del av vinsten när ditt träd skördas. Bra för miljön och plånboken!

Information med planeten i åtanke

Vi tipsar och hjälper våra kunder att välja grönt och hållbart. Allt för en bättre miljö och framtid!

ERBJUDANDE

Teckna och få ett träd

Som kund hos Fibio är du välkommen att äga ett träd i Fibio-skogen. Följ dess utveckling via din personliga sida med EcoTrees omsorgsfulla skötsel. EcoTree förenklar trädägande och är erkänt för sitt miljöengagemang och utmärkelser. När ditt träd skördas, får du både ekonomisk och miljömässig avkastning. Ecotree och Fibio-skogen ingår inte i Bra Miljöval, men just nu får du ett träd av Fibio när du tecknar tjänsten.

Köp second-hand mobiler!

Hos Fibio kan du stilla ditt behov av en ny mobil på ett hållbart sätt. Våra rekonditionerade mobiler kommer med 12 månaders garanti och är upp till 40% billigare än nytt, vilket gör det till ett smart och grönt val.

Sälj din gamla telefon!

Inom kort lanserar vi en tjänst där du kan värdera, sälja och återvinna din gamla telefon genom oss. Håll utkik – snart gör vi det enklare än någonsin att återvinna sin begagnade telefon och samtidigt göra pengar av det som annars samlar damm i byrålådan.

Vanliga frågor

Vad är Bra Miljöval?
Bra Miljöval är Svenska Naturskyddsföreningens märkning av miljö- och klimatanpassade hållbara produkter och tjänster. För att få märkningen har Fibio uppfyllt ett antal kriterier genom flera gröna initiativ. Läs mer på www.bramiljoval.se
Utsläppen är framför allt i form av den energiåtgång som sker i serverhallarna. Den surf och den data som används kräver energi som i sin tur orsakar koldioxidutsläpp. Ett genomsnittligt abonnemang orsakar utsläpp av 5 kilo koldioxid per år. Det motsvarar utsläppen från ett normalt kylskåp.
Vi tar ansvar med ett leende! Inte bara för våra fantastiska kunder, men vi är också på uppdrag för att göra hela telekomvärlden lite grönare. Som mobiloperatör är det vår plikt att sprida ordet om hur vi alla kan minska vårt fotavtryck med våra mobilval. Kom ihåg, ingen kan göra allt, men alla kan göra något – ett litet grönt steg i taget!
Fibio är stolta att ha valt Telenor som vår nätoperatör, inte bara på grund av deras högkvalitativa nätverk, men även för deras miljöengagemang. Som Sveriges första nätoperatör har Telenor tagit ett innovativt steg genom att driva utvalda delar av sitt nät med solceller. Detta pilotprojekt är bara början, och vi ser fram emot att se hur det växer i takt med att teknologin utvecklas. Att välja Telenor innebär för oss att vi står för ett starkt nät och en framtid där miljövänlighet är en prioritet.
Bra Miljöval-märkningen kommer som ett tillval på 19 kr/mån och kan tecknas på båda nya och befintliga abonnemang. Oavsett om du är ny eller befintlig kund lägger du enkelt till vårt tillval Bra Miljöval.

En unik och grön mobiloperatör

Fibio strävar efter att vara en mobiloperatör som erbjuder mer än bara kommunikationstjänster – vi vill förse våra kunder med en innovativ och hållbar helhetsupplevelse. Vi är stolta över att ha blivit tilldelade Naturskyddsföreningens certifiering Bra Miljöval, ett erkännande av vårt engagemang för miljön och våra ansträngningar att integrera hållbarhet i allt vi gör.

I vårt arbete för en grönare framtid samarbetar vi med framstående företag som Refurbed, en prisvinnande organisation som andas nytt liv i renoverade elektronikprodukter. Denna återanvändningsprocess leder till reducerat avfall och främjar en mer hållbar elektronikkonsumtion.

Ett annat framträdande samarbete är med EcoTree, en pionjär för hållbar skogsbruk och biodiversitet. Genom vårt initiativ “Fibio Skogen”, planterar vi ett träd för varje ny abonnent, där kunden personligen äger trädet och kan följa dess tillväxt över tiden, besöka det eller till och med ge det som en present eller ett arv till framtida generationer.

Dessa partnerskap är kärnan i Fibios miljöstrategi och bidrar till att erbjuda våra kunder en unik och ekologiskt ansvarsfull upplevelse. Med ett oavbrutet fokus på att leverera förstklassiga kommunikationstjänster, fortsätter vi att utforska innovativa vägar för att minska vår miljöpåverkan och främja en hållbar framtid.

Fibios dedikation till miljön kompletterar vårt åtagande att tillhandahålla förmånliga priser och personlig kundservice. Genom att välja Fibio, deltar våra kunder i en gemenskap som inte bara värdesätter kommunikation utan också bidrar till en hållbar och grön framtid.

Vad letar du efter på Fibio.se?